Om biogas

Rådgivning/försäljning 0470-78 11 81  |   Verkstad 0470-78 11 80

Kör som vanligt - tanka bara lite smartare!

 

 

Biogasbilar har extra lång räckvidd

Väljer du en biogasbil så får du en extra lång räckvidd eftersom det alltid finns en bensintank som reservbränsle. Det är bra om du inte har möjlighet att stanna eller att det inte skulle finnas någon biogasmack där du befinner dig. Beroende på bilmodell tar du dig 30-60 mil på biogas (och med bensintanken inräknad upp till 130 mil).

 

Det finns många tankställen

Totalt finns det över 170 Biogasmackar i Sverige och det byggs fler varje år, i Europa kan du tanka din gasbil på fler än 3500 mackar. Det finns appar som gör det enkelt att hitta gastankställen både Sverige och i hela Europa. På energigas.se finns många av dessa appar listade. En app som inte finns med där och som visar gastankställen i 34 europeiska länder är gibgas CNG-app. Den finns både för iPhone och Android och kostar cirka 50 kr.

 

Låga utsläpp

Genom att köra på biogas minskar du utsläppen med runt 94 procent jämfört med att köra på bensin eller diesel.

 

Tekniken är enkel och beprövad

Extra biogastankar är monterade och kopplas in automatiskt. Skulle biogasen ta slut kopplas bensintanken automatiskt in. Det enda du märker av bränslebytet är att den gröna kontrollampan CNG släcks. Enkelt och helt utan bekymmer.

 

Brett utbud av fordon

Biogasfordon finns inom alla segment, från minsta bilmodell till transportbilar, bussar och tunga lastbilar. På miljofordon.se finns en översikt av biogasbilar och transportbilar. 

 

Biogas billigare än bensin

Försäljningen av biogas sker i kg mot att bensin säljs i liter, för att enkelt beräkna kostnaden mot bensinpriset så kan du dela priset i kg med 1,5 så får du ungefär rätt jämförelse mot bensinpriset (Kilopris biogas / 1,5 = jämförelsepris bensin). Aktuella biogaspriser och jämförelsepris hittar du på eon.se.

 

Kostar Biogasen 19.75 kr så kan du jämföra det med ett bensin pris på 13.17 kr – enkelt och nästan alltid till lägre pris än om du kör på importerat fossilt drivmedel som bensin! Väljer du ett smartare drivmedel så gör du både plånboken, miljön och den lokale bonden/företagaren en stor tjänst!

 

Tack på förhand att du vill vara delaktig att välja ett smartare drivmedel!

 

EL- & BIOGASBILAR

 

Vi är specialiserade på el- & biogasbilar och har funnits i branschen sedan 2008. Vi servar och säljer både nya och begagnade biogasbilar. Välkommen till oss – vi tar väl hand om dig och din bil!

KONTAKTA OSS

Hammargatan 13, Växjö

Rådgivning/försäljning 0470-78 11 81

Verkstad 0470-78 11 80

BOKNING AV RÅDGIVNING & SERVICE

 

Om du vill titta på våra bilar eller få rådgivning så rekommenderar vi att du bokar en tid på telefon 0470-78 11 81, men det går såklart också bra att titta förbi!

 

Service bokas via telefon 0470-78 11 80.

© Copyright. All Rights Reserved.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera