Om biogas

Kör som vanligt - tanka bara lite smartare!

 

 

Biogasbilar har extra lång räckvidd

Väljer du en biogasbil så får du en extra lång räckvidd eftersom det alltid finns en bensintank som reservbränsle. Det är bra om du inte har möjlighet att stanna eller att det inte skulle finnas någon biogasmack där du befinner dig. Beroende på bilmodell tar du dig 30-60 mil på biogas (och med bensintanken inräknad upp till 130 mil).

 

Det finns många tankställen

Totalt finns det över 170 Biogasmackar i Sverige och det byggs fler varje år, i Europa kan du tanka din gasbil på fler än 3500 mackar. Det finns appar som gör det enkelt att hitta gastankställen både Sverige och i hela Europa. På energigas.se finns många av dessa appar listade. En app som inte finns med där och som visar gastankställen i 34 europeiska länder är gibgas CNG-app. Den finns både för iPhone och Android och kostar cirka 50 kr.

 

Låga utsläpp

Genom att köra på biogas minskar du utsläppen med runt 94 procent jämfört med att köra på bensin eller diesel.

 

Tekniken är enkel och beprövad

Extra biogastankar är monterade och kopplas in automatiskt. Skulle biogasen ta slut kopplas bensintanken automatiskt in. Det enda du märker av bränslebytet är att den gröna kontrollampan CNG släcks. Enkelt och helt utan bekymmer.

 

Brett utbud av fordon

Biogasfordon finns inom alla segment, från minsta bilmodell till transportbilar, bussar och tunga lastbilar. På miljofordon.se finns en översikt av biogasbilar och transportbilar. 

 

Biogas billigare än bensin

Försäljningen av biogas sker i kg mot att bensin säljs i liter, för att enkelt beräkna kostnaden mot bensinpriset så kan du dela priset i kg med 1,5 så får du ungefär rätt jämförelse mot bensinpriset (Kilopris biogas / 1,5 = jämförelsepris bensin). Aktuella biogaspriser och jämförelsepris hittar du på eon.se.

 

Tack på förhand att du vill vara delaktig att välja ett smartare drivmedel!